Mjukvaruingenjör inom Grafiska gränssnitt

Är du en driven mjukvaruingenjör?

   • Skulle du vilja jobba med att programmera verktyg för 2D/3D presentationer av grafik/data på Android och Windowsmiljöer inom en framtidsbransch med hög tekniknivå?
   • Vill du ta helhetsansvar för presentationsverktygen och samtidigt ha stor frihet i ditt arbete?
   • Har du innovativa idéer som kan överföras i unika lösningar?

Bolaget

AGVE är ett företag som tillhandahåller AGV-lösningar (Automated Guided Vehicles) och har sedan starten 1985 levererat över 2500 fordon till olika kunder inom bl.a. fordonsindustri, läkemedel och logistik över hela värden. Tillverkningen har vi i Göteborg där vi också bedriver försäljning, utveckling och eftermarknad för den nordiska marknaden. Utanför norden bedriver vi försäljning, projektgenomförande och eftermarknad genom våra dotterbolag i USA och Storbritannien och genom privatägda marknadsbolag i Tyskland, Holland, Italien och Sydkorea samt genom globala materialhanteringsbolag.

Verksamheten är till stor del projektbaserad där AGVE gör mekanik- och elkonstruktion, mjukvara samt montering och driftsättning av AGV system. Till detta kommer en eftermarknadsaffär som består av förebyggande och avhjälpande underhåll samt reservdelsförsäljning.

Din framtida roll

AGVE köptes för 1,5 år sedan upp av Muratec koncernen, med huvudkontor i Japan, och ett av syftena med uppköpet var att förstärka utvecklingen av förarlösa fordon i Sverige. Tekniken som utvecklas i Sverige kommer även att användas av Muratec i deras produkter på den japanska marknaden. I och med detta kommer AGVE att bygga upp en ny grupp av utvecklare inom främst mjukvara, såsom trafikledningssystem och fordonsnavigeringsmetoder. Att börja arbeta med detta hos AGVE nu ger en unik chans att vara med från början när vi tar detta stora utvecklingssteg.

Arbetsuppgifter

Att presentera de självgående fordonens status t.ex. position, batteristatus eller hastighet, är viktigt för användarna och kan göras på många olika sätt. Idag presenterar vi statusen i Windowsmiljö där vi använder .NET / WPF lösningar men vi kommer i framtiden att presentera detta även på tablets och telefoner.

Denna tjänst ansvarar för att utveckla diagnostikverktyg och programmera lösningar för presentation av data, både grafik och text, på Android och Windows plattformar och lösningarna kommer främst att vara webbaserade.
Vi använder CAD baserade bakgrundsritningar som vi vill presentera grafiskt och därför kommer arbetet också att innefatta 2D / 3D visualisering baserat på bland annat HTML5 Canvas och WebGL-teknik.

Tjänsten innebär också till viss del att arbeta med vårt egenutvecklade trafikledningssystem där utvecklingen sker i .NET C# / WPF i kombination med SQL server och konfigurationsfiler.

Det är meriterande att ha kunskap om .NET C#, C++, Visual Basic, Python, WebServices, JSON, WebGL, HTML5 eller JavaScript.
Resor, främst till Japan, kan förekomma.

Vi tror att en framgångsrik kandidat har följande egenskaper

   • Analytisk och lösningsorienterad
   • Idérik
   • Strukturerad med sinne för detaljer
   • Kan arbeta självständigt och strukturerat under eget ansvar
   • Vilja att arbeta i en internationell miljö, främst med Japan

Formella kvalifikationer

   • Några års erfarenhet, helst inom ovan nämnda områden, men även en nyexaminerad ingenjör kan komma ifråga.
   • Civilingenjör, Högskoleingenjör eller liknande.
   • Goda kunskaper i programmering av grafiska gränssnitt.
   • Goda språkkunskaper i svenska och engelska.

Arbetstid/Varaktighet

 • Heltid. Tillsvidare.

Sista ansökningsdag

 • 190915

Skicka oss ditt CV och ett personligt brev till mail-adressen nedan.

Kontakta gärna vår CTO Christian Skeppstedt vid eventuella frågor

Contact us

Please leave us your details and we will get back to you!

We respect your privacy and do not tolerate spam.

Thank you!
We got your message
We will answer in the next 24h